Fülpanaszok, fülfájás - No Pain gyermek fülészet

Fülpanaszok és
fájdalom

Fülpanaszok tünetei

Fülpanaszok esetén fültölcsért alkalmazunk a hallójárat átvizsgálásához. A fülfájás számos kórállapot tünete lehet. Elsősorban a fül betegségei okoznak fülfájást, pl. középfülgyulladás.

Középfül gyulladás

A fül betegségei közül a daganatok meglehetősen ritkák, és csak nagyon ritkán okoznak fájdalmat.

Fülfájást okozhatnak még a fogak betegségei ( pl fogzás), a torokgyulladások-kisugárzó fájdalom- és a a rágó ízület betegségei (pl Köszvény). A fülfájás differenciál diagnosztikája a laikusok számára pontosan olyan bonyolult feladat mint nekem megmondani azt hogy mitől rángat az autómban a motor. Ezert minden esetben fül orr gégészeti szakorvosi vizsgálatra van szükség.

A kérdés csupán az hogy ez a vizsgálat mennyire sürgős.
Ügyeletben hajnali 2 kor is hozzák a gyermekeket a szülők fülészeti vizsgálatra, ami emberileg érthető de ha egy kicsit gondolkoznának rájönnének:

Fájdalomcsillapítás

Reggel területileg illetékes fülészeti szakrendelés, esetleg háziorvos, vagy fülészeti ügyelet.

Az az orvos akit hajnali 2 kor felkeresnek az már 18 órája van talpon…..Szerintem mindenki jobban jár egy pihent türelmes orvossal…

A fül melegítésétől és a fülcseppek használatától óvnám a szülőket és a betegeket, mivel vannak olyan betegségek amiken ezek rontanak-pl hallójárat gyulladás romlik a melegítéstől.

Tehát első a fájdalomcsillapítás-utána a kórok megállapítása (diagnózis)- ami mindig az orvos feladata. Ez után következik a terápia előírása és a prognózis felállítása, ezek szintén az orvos feladatai, nem a szomszéd nénié.

  • füldugulás
  • halláscsökkenés
  • szédülés
  • fülzúgás
  • a fül sérülései
  • idegentest a fülben